Maak kennis met onze redactie!

Welkom bij Blits Magazine, beste lezer!

Voor veel lezers van de provinciale edities zijn we waarschijnlijk nog relatief onbekend, maar dat zal van korte duur zijn. Wij voelen ons alvast warm welkom geheten in je leuke en charmante provincie en we twijfelen er niet aan dat jullie ook ons in de armen gaan sluiten. Daarom stellen we ons graag aan je voor!

Blits Magazine is een West-Vlaams verhaal dat zijn oorsprong 12 jaar geleden kende in het ‘verre’ Westvleteren (jaja, wie nu aan bier denkt, situeert zich in de correcte regio). Een decennium geleden vielen de eerste Blits’en in de bus. Gewoon Blits. Zonder magazine. Want anno 2009 bestonden we uit wat losse reclameblaadjes die door een plastic verpakking werden bijeengehouden. Topreclames, dat wel, maar van een magazine was nog lang geen sprake. Enkele jaren gingen voorbij en we merkten dat het grote publiek Blits best wel kon smaken. Het werd tijd voor wat meer. We verruilden het pittoreske Westvleteren voor het al even mooie Ieper, wat toen een uitbreiding was om ‘u’ tegen zeggen. Kort daarvoor kreeg ook Blits een make-over, want de losse vellen papier werden omgetoverd tot een mooi en stevig boekje. Blits Magazine was geboren en evolueerde tot wat het nu is: een aantrekkelijk en boeiend magazine. Een blad dat bulkt van kortingen en promoties! 

Daarmee deed ook onze redactie z’n intrede, die de promoties en advertenties zou opvrolijken met interessante, lokale verhalen. Met de nadruk op LOKAAL, want wij zijn ervan overtuigd dat elke stad, gemeente of gehucht wel iemand heeft met een verhaal. Dat hoeven geen spectaculaire gebeurtenissen te zijn of uitzonderlijke prestaties, maar kan evengoed de man of vrouw uit jouw straat zijn die wat weet te vertellen over een speciale hobby, een actie voor het goede doel, een ontroerend verhaal of iets dat hij of zij heeft gedaan of gevonden. Het kan alles zijn, zolang het maar uit de buurt komt. Zolang het maar echt is én menselijk. Dát zijn de verhalen die we met jullie willen delen. Authentiek. Feelgood. Interessant. Daarbij doen we jullie graag een warme oproep om jullie verhaal. Is je lieve bomma een gedreven breister en maakt ze de mooiste dingen? Staat je moeder altijd klaar om een ander te helpen en is ze ook jouw rots in de branding? Ken je een brandweerman of -vrouw, een dierenvriend of iemand die zich in zijn tijd vrijwillig inzet voor z’n medemens?
Laat het ons dan weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in een van onze komende edities.


Wil je de redactie wat laten weten? Dan kan je terecht bij deze 3 straffe
dames! Zij toveren elk verhaal met veel liefde voor het vak om tot een onvergetelijk verhaal!

Elodie (30) woont in Ieper en houdt van lezen, schrijven, geschiedenis, stevige gitaren, katten en Formule 1. Ze heeft zoveel schoenen in huis dat ze die haast niet meer kan tellen en hoewel ze niet gecatalogeerd kan worden als 'handige harry' (lees: ze laat alles minstens één keer vallen) loopt ze zelfs op de meest ongemakkelijke schoenen vlotjes over de kasseien op de Grote Markt, doe jij het haar na?

Femke (32) woont in het pittoreske Poperinge en heeft haar hart verloren aan de prachtige landschappen in Noord-Europa, Disneyfilms en tennis. We vermoeden zelfs dat mocht er een wedstrijd 'Blij zijn met de Kimback' bestaan, Femke die op één been gewonnen zou hebben. Zelfs al had Clijsters zelf mee gespeeld! Verder durft ze wel eens een ongelukkige val maken en … een lichaamsdeel breken.

Silke (25) woont in Gent en houdt van de talrijke musea en koffiehuisjes. Oh en van haar twee Britse kortharen waarvan er ééntje genaamd Monsieur Loïc meer dan baat zou hebben bij een fitnessabonnement. Maar het allerliefst zit Silke in het buitenland om er nieuwe culturen te ontdekken, te fotograferen en leuke notitieboekjes te kopen.